Eerste afspraak

podografisch onderzoek

voetenscan

Nadat u een afspraak met ons heeft gemaakt ontvangen wij u in onze praktijk voor podologie op één van onze locaties. De podoloog zal eerst luisteren naar uw uiteenzetting van uw klachten en de eventuele diagnose van de verwijzer bestuderen. Dan voert hij een uitgebreid onderzoek uit met als doel de oorzaak van de klachten op te sporen. Vervolgens stelt hij een behandelplan op. Indien er gekozen wordt voor het maken van inlays (zolen) is ons streven deze af te leveren één week na het aanmeten. Na het aanmeten wordt er een aflever-afspraak met u gemaakt. Op deze afspraak worden de zolen gecontroleerd voordat ze aan u worden afgeleverd. Zonodig krijgt u advies over nieuw aan te schaffen confectieschoenen.

Concreet bestaat het onderzoek uit de volgende onderdelen:

  • anamnese: u wordt gevraagd naar uw dagelijkse loopgedrag (sport, hobbies, beroep), de aard en plaats van uw klachten, de voorgeschiedenis en het verloop van de klachten.
  • ganganalyse: uw looppatroon wordt geobserveerd.
  • houdinganalyse: indien nodig wordt uw houding gemeten.
  • functieonderzoek: de registerpodoloog A&B beschikt over uitgebreide onderzoeksmogelijkheden om te bepalen of de stand van uw voeten en de bewegingsuitslagen van uw gewrichten een afwijking vertonen.
  • podografie: met behulp van een voetenscan of podograaf wordt de drukverdeling onder uw voeten in beeld gebracht.
  • schoeninspectie: soms kan nuttige informatie worden afgeleid uit het slijtpatroon van uw schoenen. Neemt u daarom schoenen mee waarop u al veel heeft gelopen. Als uw klachten heeft, die tijdens het sporten zijn ontstaan, is het raadzaam ook sportschoenen mee te nemen.

Behandelplan

Na afloop van het onderzoek krijgt u een deskundig advies. Wanneer blijkt dat de registerpodoloog u kan helpen, zal hij een behandelplan opstellen, dat kan bestaan uit een schoenadvies en eventueel een beschrijving van een therapiezool of een ander hulpmiddel. Hij informeert u over de kosten en over de mogelijkheden van vergoeding via uw zorgverzekeraar.

Afhankelijk van de aard of ernst van de klachten kan de registerpodoloog ook besluiten u door te verwijzen naar een medische specialist of een voetverzorger. Uw huisarts wordt altijd op de hoogte gesteld van de bevindingen door de registerpodoloog.